The Raw Apartment
24036
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24036,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

The Raw Apartment

The challenging renovation had to consider several parameters, prioritize and create a new concept for the residence.

In terms of functional arrangement, the proposal introduced a radical alteration of the flat’s circulation, placing it around the volume of the building’s vertical communication core. The volume was cladded with adequately processed walnut timber, creating an interesting path through the residence.

Perimetrical illumination on the walnut-clad surface was applied to enhance its texture and natural characteristics.

Regarding the apartment’s overall design, one of the main challenges was the placement and organization of the kitchen, which was eventually conceived as an extension of the living room and dining area. This resulted in the creation of a uniform space that enjoys natural light all day long.

Dominant element of the living room is the custom-made furniture, that was designed to accommodate the owners’ books and collectibles as well as technological equipment. The black, steel surface folds around the corner, embracing the living room and the adjacent fireplace.

The ceiling of the living and dining room’s uniform space as well as the kitchen was similarly clad with processed walnut timber, creating a cozy and visually comfortable nest.

Client

Private

Location

Thessaloniki , Greece

Year

2018

Area

190m2

Honors

tipobet giriş bets10mobil.mobi mobilbahis giriş