MAs. | Stoa Experiment Hotel
22131
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22131,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Stoa Experiment Hotel

THE VISION

The creation of an innovative, environmentally friendly, urban hotel

THE AIMS

  • Connection to the urban fabric and interactionwith city life
  • Preservation of the historic identity of thebuilding
  • Architecture innovation
  • Sustainability (net zero energy building)
  • Low budget interventions
  • Low operational costs

THE BASIC PRINCIPLES OF THE INTERVENTION

  • Reuse of building infrastructure (construction, materials, equipment)
  • Creation of a bioclimatic envelope
  • Creation of green areas (facades, roof)
  • Interaction with the neighbourhood
  • Fluid pedestrian circulation- interior/ exterior connectivity

 

Client

Private

Location

Thessaloniki, Greece

Year

2016

Area

3000m2

HONORS

The project “Stoa Experiment” received a distinction during the award ceremony “Tourism Awards 2015” which took place at the Athens Megaron