MAKRIDIS Associates | Νέα
21572
page-template-default,page,page-id-21572,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

2016

To γραφείο MAKRIDIS ASSOCIATES είχε την τιμή να επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με τρία έργα του, στην έκθεση “Sustainable Living Spaces in the EU” που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη της Σεούλ στο Sejong Centre for Performing Arts και στην πόλη Busan στο Busan Station Plaza

Νοέμβριος 2016

Το γραφείο MAKRIDIS ASSOCIATES επιλέχθηκε από τη ΔΕΘ και την HOTELIA να σχεδιάσει και να παρουσιάσει το ZERO ENERGY HOTEL – BUNGALOW.

To ZERO ENERGY BUNGALOW είναι μία καινοτόμα, modular, μερικά προκατασκευασμένη, αρθρωτή ξενοδοχειακή μονάδα, μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, που έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζεται εύκολα, ανάλογα με τις απαιτήσεις και ανάγκες του ιδιοκτήτη, αλλά και του τόπου, μεταφερόμενη και να συναρμολογούμενη γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Νοέμβριος 2015

Συμμετοχή της Σύλβιας Γεωργιάδου στη διδακτική ομάδα του προγράμματος Architectural Association Visiting School Thessaloniki 2015 σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σεπτέμβριος 2015

Συμμετοχή της Ελεάννας Μακρίδου, Σύλβιας Γεωργιάδου και Θοδωρή Μακρίδη στην έκθεση BIENNALE Νέων Αρχιτεκτόνων με το έργο «Container House».

Το έργο συμπεριλήφθηκε στα πιο αξιόλογα έργα νέων αρχιτεκτόνων για την περίοδο και παρουσιάστηκε σε έκθεση στου Μουσείο Μπενάκη και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μάρτιος 2015

Ανάδειξη του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ INTERNATIONAL BACCALAUREATE» μέσα στα έντεκα κορυφαία έργα στην κατηγορία «καλύτερες μελέτες των ετών 2010-2014» – Δομές Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2015

Μάρτιος 2015

Απονομή επαίνου στο γραφείο MAKRIDIS ASSOCIATES στο διαγωνισμό Tourism Awards 2015, για την ανάδειξη πράσινης στρατηγικής σχεδιασμού, «κατηγορία Sustainability», για το έργο STOA EXPERIMENT, στο Ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2015

Διάλεξη Θοδωρή Μακρίδη με τίτλο: «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ», στην ημερίδα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ» που διοργάνωσε η Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών.

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2014

Διάλεξη Ελεάννας Μακρίδου με τίτλο «Ολιστική Προσέγγιση στον Αειφόρο Σχεδιασμό: Το παράδειγμα της σπουδαστικής εστίας Αλίκη Περρωτή στη Θεσσαλονίκη», στην ημερίδα:«Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Αειφορία σε Κτίρια και Κοινότητες στη Μεσόγειο – Προκλήσεις και Προοπτικές», που, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού ΈργουELIH-MED (Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες στη Μεσόγειο), διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΠΑΜΘ) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), στο NJV Athens Plaza Hotel.

15 Νοεμβρίου 2014

Διάλεξη του Θοδωρή Μακρίδη στο συνέδριο “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” με τίτλο “ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ” που διοργάνωσε η HELEXPO και η INTERIORS FROM GREECE.

15 – 16 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή του γραφείου MAKRIDIS ASSOCIATES στο Οpen House 2014 με τέσσερα έργα:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣAΛΟΝΙΚΗ
MACEDONIA HALL, ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ BISSEL – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ (ACT)
CLOCHARD, ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ – ΜΠΑΡ

Το OPEN HOUSE είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής

Απρίλιος 2014

Απονομή βραβείου στην εταιρία Beetroot Design Group, σε συνεργασία με το γραφείο MAKRIDIS ASSOCIATES, για το έργο «ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ MEDITERRANEAN COSMOS” στην κατηγορία Γραφικά Χώρου από την ΕΒΓΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ & ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ)

Δεκέμβριος 2013

Διάκριση του έργου ‘ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΝΘ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ’, του γραφείου MAKRIDIS ASSOCIATES, στα Βραβεία 2013 που απονεμήθηκαν από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, ως ένα από τα πέντε κορυφαία έργα αρχιτεκτονικής για την πενταετία 2009-2013, στον τομέα ΄Εργα Δημόσιας και Κοινής Χρήσης’.

Δεκέμβριος 2013

Συμμετοχή του γραφείου MAKRIDIS ASSOCIATES στην αρχιτεκτονική έκθεση που διοργανώθηκε από το Νέο Μουσείο Μπενάκη και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο των ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2013 που απονεμήθηκαν από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής με το έργο ‘ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΝΘ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ’

Νοέμβριος 2013

Ανάθεση, μετά από κλειστό διαγωνισμό, στο γραφείο MAKRIDIS ASSOCIATES του σχεδιασμού της πρωτότυπης εγκατάστασης LOVEMARK. Το πρώτο μνημείο αγάπης χρηματοδοτημένο με crowd funding.

Οκτώβριος 2013

Συμμετοχή του γραφείου MAKRIDIS ASSOCIATES στο Οpen House 2013 με δύο έργα:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΛΙΚΗ ΠΕΡΡΩΤΗ, στο Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Το OPEN HOUSE είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής.

9 Ιουνίου 2013

Διάλεξη του Πέτρου Μακρίδη στο συνέδριο “ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ”, με τίτλο ‘Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΩΝ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ’

5 Ιουνίου 2013

Συμμετοχή του γραφείου MAKRIDIS ASSOCIATES στην ημερίδα με θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑ: ΛΥΣΕΙΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Αντιδημαρχίας Αστικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Απρίλιος 2009

Διάλεξη του Πέτρου Μακρίδη στο Εθνικό Συνέδριο με θέμα «Ήπιες επεμβάσεις για την προστασία των ιστορικών κατασκευών» και δημοσίευση των έργων αποκατάστασης και επανάχρησης των «Αλευρόμυλων Αλλατίνη» και του «Μουσείου Εβραϊκής Παρουσίας στη Θεσσαλονίκη»